Menü Bezárás

GrillSzezON – csináljunk kerti lócát, hegesztés, UV nyomtatás,

Imádok barkácsolni, és mióta a cégnél van egy UV nyomtató kicsit magam is kreatívabb lettem.

Hol is kezdjem?! Nyáron mindenem a kert, több, mint 3 éve, hogy belemerültem a BBQ világába. Mármint az eredeti BBQ, ami a low&slow 10-14 órás (, sőt 24 órás is volt már) hús füstön sütésről szól. A smokeremet is magam építettem, elneveztem SmokeyB-nek:

A 10-14 óra azért hosszú idő, elfárad az ember, így úgy gondoltam, hogy szerkesztek egy bárszéket a smoker mellé. Ha már bárszék, és tudunk nyomni fára,

akkor nyomtassuk meg azt a széket.

Szóval elővettem egy fadarabot, amit a szabászgépünkkel szépen méretre vágtam, majd legömbölyítettem az éleket felső maróval,

hiszen még is csak kényelmesebb a lábnak, ha nem sarkos az ülőlap.

A fát előkezeltem, hogy nyomtatni lehessen rá. Megjegyzem, hogy a kezeletlen fára is lehet nyomtatni, de azon nem lesz olyan szép a nyomat, mint kezelt felületű fán. Ezt a kezelési eljárást bő fél év alatt dolgoztuk ki, azóta nagyszerűen működik.

A kolléganőm megtervezte a nyomatot. Szerintem én vagyok a legrosszabb ügyfél, mivel az a tipikus: „Figyu, kellene egy 100×30 cm-es nyomat, kifutóval, rád bízom, legyen jó…” na és akkor itt jön az, hogy a „legyen jó” mit takar? Aztán lassan elmondom, hogy legyen rajta a SmokeyB logó, legyen tűz, de milyen tűz stb. Na mindegy, hamar lemeccseltük, és megszületett a látvány. Innen már pikk pakk megvolt a nyomdai anyag, amit egy üres járatban rányomtattunk ez előkezelt falapra.

Húúú már így is nagyon jól nézett ki, de persze kültérre megy, ülni fogunk rajta, sokat fogjuk koptatni, és azt szeretnénk, hogy sokáig nézzen így ki, azaz felület kezelni kell. Hogy-hogy? Az legyen a mi titkunk, mert az sem volt egyszerű kitalálni, de már egy jó ideje megvan a megoldás. Stabil, nyomtatott, UV álló felület.

Na ennyi volt a ülő rész, de még ott a váz.

A 4 éves fiammal szoktam szombat délelőtt vasért menni, ez a családi programunk. Veszünk egy pár kg vasat, aztán csinálunk belőle valamit. Jobb, mint a „nagyondrágaműanyagépítőkocka” (persze az is van neki). Most is hoztunk egy pár szál vasat, és kimértük, amíg a fiam aludt, addig apa hegesztett. Majd porfestés, és mehet rá az ülőlap.

Kész.